11 Ιουλίου 2020

Ενημέρωση για Τροπολογία Αναστολής Εφαρμογής Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 69
Αθήνα, 10/07/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας κοινοποιεί την υπ' αριθμ. 389/2 9-7-2020 τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου ''Επιτάχυνση και απλούστευση της ενίσχυσης οπτικοακουστικών έργων, ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις'' και περιλαμβάνει: α. Ρύθμιση θεμάτων δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης, β. συμπληρωματικό πρόγραμμα πρόσβασης σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, και γ. ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής κλήρωσης στις διαδικασίες επιλογής αρμοδιότητας ΑΣΕΠ.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία αναστέλλεται η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης και Νεάπολης-Συκεών μέχρι το σχολικό έτος 2021-2022.

Το Σωματείο μας, που είναι διαχρονικά κάθετα αντίθετο με τη θεσμοθέτηση  της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής, είχε αποστείλει την υπ' αριθμ. 46/5-5-2020 επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας ζητώντας μεταξύ άλλων και την αναστολή εφαρμογής του νόμου στους Δήμους που δεν είχε εφαρμοστεί μέχρι σήμερα.

Θεωρούμε ότι η νέα ρύθμιση αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την προχειρότητα με την οποία νομοθετήθηκε εσπευσμένα η δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στη χώρα μας προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα που θα κάλυπταν και την έλλειψη αναγκαιότητας για τη θέσπισή της.

Το Σωματείο μας θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις του προς όλες τις κατευθύνσεις για την κατάργηση της δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής και την εφαρμογή καθολικής δίχρονης Προσχολικής Αγωγής με συμμετοχή του κλάδου μας σε αυτήν.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΕΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου