11 Ιουνίου 2015

Ενημέρωση για τη Συνέχιση της Δράσης του ΕΣΠΑ για τους Παιδικούς Σταθμούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
Αρ. Πρωτ.: 48
Αθήνα,  11/06/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας ζήτησε και πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΕΤΑΑ, που είναι ο αρμόδιος Φορέας υλοποίησης της Δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για να ενημερώσει έγκυρα και έγκαιρα τα μέλη του που έχουν προσληφθεί με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου του ΕΣΠΑ σε Παιδικούς Σταθμούς της χώρας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας ενημερώνει ότι:

1) Η Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υλοποίηση πράξεων στο πλαίσιο της δράσης για το σχολικό έτος 2015-2016 αναμένεται να εκδοθεί το ίδιο χρονικό διάστημα με πέρσι, δηλαδή μέχρι αρχές Ιουλίου, καθώς αναμένεται η ΚΥΑ από τα αρμόδια Υπουργεία.
2) Οι Φορείς θα μπορούν να ανανεώσουν τις συμβάσεις του προσωπικού και να προκηρύξουν θέσεις Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου αν έχουν υποβάλλει σχετικά αιτήματα και ανήκουν στις επιλέξιμες δομές. Και στις δύο περιπτώσεις, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δοθεί η έγκριση με Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ 33/2006).
3) Το περιεχόμενο της πρόσκλησης θα έχει κάποιες αλλαγές σε σχέση με πέρσι, οι οποίες όμως δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα αλλά και δεν αφορούν τους απασχολούμενους στο πρόγραμμα.
4) Στις Δομές που συμμετέχουν στη Δράση για το σχολικό έτος 2014-2015 έχουν καταβληθεί οι δύο πρώτες δόσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως ο Φορέας είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κάθε μήνα τους εργαζόμενους και όχι ανάλογα με τη χρονική στιγμή που θα λάβει τη χρηματοδότηση, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΡΑΜΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου