06 Φεβρουαρίου 2016

Επείγουσα Ενημέρωση για τη Διαδικασία Επαναφοράς του Εξαώρου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 9
Αθήνα,  06/02/2016

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Σωματείο μας βλέποντας πως δεν είχε τηρηθεί η δέσμευση για συνέχιση της συζήτησης του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» στις 7/1, απέστειλε αμέσως μετά από τις γιορτές υπόμνημα στο οποίο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «θα πρέπει να προωθηθεί κατεπειγόντως για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το άρθρο που περιλαμβάνει την επαναφορά του εξαώρου για τους Βρεφονηπιοκόμους και τους συναφείς κλάδους που απασχολούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς» και ότι «αν αυτό δεν είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί σύντομα μέσω του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα πρέπει να συμπεριληφθεί η σχετική διάταξη στο πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή».

Το πρώτο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)» κατατέθηκε στις 3/2 περιλαμβάνοντας άρθρα που υπήρχαν στο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» αλλά όχι την επαναφορά του εξαώρου. Το Σωματείο μας τότε διαμαρτυρήθηκε με σχετικό υπόμνημα με το οποίο ζητούσε να συμπεριληφθεί και το άρθρο για την επαναφορά του εξαώρου στο νέο σχέδιο νόμου που είχε αρχίσει ήδη να επεξεργάζεται η Βουλή. Η Κυβέρνηση στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι θα συνεχιστεί η συζήτηση του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» την Τετάρτη 10/2.

Περιμένουμε είτε να παραμείνει η σχετική διάταξη στο νέο σχέδιο νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις» που θα προκύψει από τις τροποποιήσεις που αναγκαστικά θα υπάρξουν (αφού πολλά άρθρα του έχουν περάσει με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ή έχουν συμπεριληφθεί σε άλλα νομοσχέδια), είτε να προστεθεί η σχετική διάταξη στο υπό συζήτηση σχέδιο νόμου «Εθνικό Μητρώο Επιτελικών Στελεχών Δημόσιας Διοίκησης, Βαθμολογική Διάρθρωση Θέσεων, Συστήματα Αξιολόγησης, Προαγωγών και Επιλογής Προϊσταμένων (Διαφάνεια - Αξιοκρατία και Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης)».

Ο Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας είχε επιλέξει μέχρι σήμερα να μην ασχολείται με αυτούς που τον συκοφαντούν συστηματικά αλλά δεν μπορεί να αφήσει αναπάντητη τη σημερινή ανακοίνωση που ξεπερνάει κάθε όριο διαστρέβλωσης. Δηλώνουμε λοιπόν ότι δεν δεχόμαστε υποδείξεις για τις ενέργειες του Σωματείου μας από «κάποιους» που δεν έχουν αρθρώσει λέξη για να πιέσουν την Κυβέρνηση εδώ και 1,5 μήνα που εκκρεμεί το ζήτημα και δεν έχουν καν το θάρρος να μας κατονομάσουν. Είναι φανερό ότι η λειτουργία μας δεν ενοχλεί τους παιδαγωγούς της χώρας, όπως αναφέρουν, αλλά αυτούς που ηττήθηκαν δικαστικά όταν είχαν προσπαθήσει να αποτρέψουν τη δημιουργία μας. Επιπλέον, επικίνδυνοι δεν είναι αυτοί που διεκδικούν αλλά αυτοί που καλλιεργούν τον εφησυχασμό και θριαμβολογούν χωρίς να έχει ακόμα ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα του κλάδου μας. Όσο για την αιτίαση ότι οι παρεμβάσεις μας «ελλοχεύουν τον κίνδυνο τελικά η ρύθμιση να μην συμπεριληφθεί πουθενά» θα ήταν απλά αστεία αν δεν υπέκρυπτε τεράστιο δόλο. Εν ολίγοις μας λένε ότι αν δεν περάσει θα φταίμε εμείς που το διεκδικήσαμε και αν περάσει θα το έχουν καταφέρει αυτοί που απλά περίμεναν.

Το Σωματείο μας θα είναι στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων του κλάδου μας ως το πρώτο και μοναδικό πανελλήνιο συνδικαλιστικό όργανο των ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων. Τρία χρόνια Σύλλογος Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας και συνεχίζουμε…

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΡΑΜΟΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου