Google+ Badge

Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017

Ανακοίνωση Διεξαγωγής 4ης Παιδαγωγικής Ημερίδας Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 16
Αθήνα, 27/3/2017

Ανακοίνωση Διεξαγωγής 4ης Παιδαγωγικής Ημερίδας

Το Διοικητικό Συμβούλιο και η Τοπική Διοίκηση του Περιφερειακού Τμήματος Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας ενημερώνουν ότι πρόκειται να διοργανώσουν την 4η Παιδαγωγική Ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες Ψυχοπαιδαγωγικές Προσεγγίσεις στην Εφαρμογή της Παιδαγωγικής Πράξης» σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων.
Η Ημερίδα θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, από τις 10:00 έως τις 15:00, στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας (Λεωφόρος Παπανδρέου Γεωργίου 2, Λάρισα - Νεάπολη).
Η 4η Παιδαγωγική Ημερίδα απευθύνεται σε παιδαγωγούς προσχολικής ηλικίας, σε ψυχοπαιδαγωγούς, σε ψυχολόγους καθώς και σε άλλους επαγγελματίες από τον ευρύτερο τομέα της αγωγής, της εκπαίδευσης και της φροντίδας του μικρού παιδιού, στους φοιτητές (προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς) των αντίστοιχων τμημάτων και σε οποιονδήποτε έχει επιστημονικό ενδιαφέρον για την Προσχολική Αγωγή.
Τα μέλη του Σωματείου μας που θα δηλώσουν συμμετοχή έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή στην Ημερίδα θα είναι δωρεάν και θα χορηγηθεί Πιστοποιητικό Παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες. Οι Δηλώσεις Συμμετοχής θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο https://goo.gl/s7077j από τις 27/3/2017 έως και τις 10/5/2017 στις 9 μ.μ.

Στόχοι της Παιδαγωγικής Ημερίδας

Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ ακαδημαϊκής προσέγγισης και καθημερινής πραγματικότητας.
Το άνοιγμα ενός γόνιμου διαλόγου για τον επανασχεδιασμό ημερήσιων προγραμμάτων στην προσχολική αγωγή μέσα από την παρουσίαση ερευνητικών και θεωρητικών προσεγγίσεων.
Η ενίσχυση της αυτοκαθοδηγούμενης μάθησης των παιδαγωγών μέσα από τις παρουσιάσεις ερευνών δράσης.
Η θεωρητική πλαισίωση της προσέγγισης μάθησης μέσω σχεδιασμού.
Η συνέργεια μεταξύ θεωρίας και πράξης και η εφαρμοσιμότητά της στο πλαίσιο των κέντρων προσχολικής αγωγής.
Ο προβληματισμός και το ενδιαφέρον καταξιωμένων αλλά και νεότερων επιστημόνων σε θέματα ανάπτυξης και αγωγής του παιδιού.
Η κατάθεση των προβληματισμών των παιδαγωγών της πράξης και η προσέγγιση των ζητημάτων αγωγής και εκπαίδευσης μέσα από τη δική τους οπτική.
Η δημιουργία μίας βάσης επικοινωνίας και προώθησης της έρευνας στο πεδίο της προσχολικής αγωγής.
Η ενίσχυση της δια βίου μάθησης των επαγγελματιών που ενεργοποιούνται στην προσχολική αγωγή.
Η ενημέρωση για τις τρέχουσες επιστημονικές εξελίξεις αλλά και για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση.

Ενδεικτικές Θεματικές Ενότητες

Παρουσίαση καινοτόμων παιδαγωγικών πρακτικών και η εφαρμογή τους στην παιδαγωγική διαδικασία.
Σύγχρονες ψυχοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις στην προσχολική αγωγή.
Διαμόρφωση ημερήσιων παιδαγωγικών προγραμμάτων.
Προσέγγιση μάθησης μέσω σχεδιασμού.
Συμπεριφορές που προβληματίζουν στην τάξη.
Προσεγγίσεις στη συμβουλευτική.
Διαπροσωπικές σχέσεις στο εργασιακό περιβάλλον.
Επαγγελματικά θέματα παιδαγωγών.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Εισηγητές

Οι ομιλητές καλούνται να παρουσιάσουν πρωτότυπες εισηγήσεις βασισμένες σε δόκιμες μεθοδολογίες κι ερευνητικές μεθόδους, σχετικές με την ενδεικτική θεματολογία της Ημερίδας. Οι υποψήφιοι εισηγητές θα πρέπει να αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή την περίληψη της εργασίας που επιθυμούν να παρουσιάσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://easychair.org/conferences/?conf=4a μέχρι τις 16 Απριλίου 2017 και θα ενημερωθούν μέσω e-mail για την αποδοχή της εισήγησής τους μέχρι τις 30 Απριλίου 2017 από την Οργανωτική Επιτροπή.

Πληροφορίες σχετικά με τη συγγραφή της περίληψης

Η γλώσσα της εργασίας θα πρέπει να είναι η Ελληνική και το κείμενο της περίληψης δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τις 300 λέξεις. Η περίληψη θα πρέπει να επιμερίζεται σε: Εισαγωγή, Σκοπό, Υλικό, Μεθοδολογία, Αποτελέσματα και Συμπεράσματα.

Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο:

Β. Σαλωνίδης (Πρόεδρος), Ζ. Βαρούχας (Αντιπρόεδρος), Μ. Αρβανίτη (Γενική Γραμματέας), Χ. Ζαφειροπούλου (Αναπλ. Γενική Γραμματέας), Δ. Μιχελή (Ταμίας), Ρ. Ιατρού (Μέλος), Μ. Χειλάκη (Μέλος), Μ. Μυριοκεφαλιτάκη (Μέλος), Κ. Γιαρέντη (Μέλος), Ε. Σταθοκώστα (Μέλος), Μ. Τσαμπανάκη (Μέλος).

Τοπική Διοίκηση Π.Τ. Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας
:
Ε. Μπανταβή (Πρόεδρος), Δ. Μπούρχα (Αντιπρόεδρος), Β. Θεούλη (Γενική Γραμματέας), Δ. Μυλωνά (Αναπλ. Γενική Γραμματέας), Ξ. Κούκουζα (Ταμίας).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου