Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2018

Ανακοίνωση για την Ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 7
Αθήνα, 15/1/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σωματείο μας ως συνδικαλιστικό όργανο των αποφοίτων Παιδαγωγών των ΤΕΙ και στα πλαίσια των προτάσεων που κατατίθενται για την ενοποίηση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων κρίνει σκόπιμο να τοποθετηθεί και να παρέμβει διευκρινίζοντας τις θέσεις του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας είναι υπέρ της μετατροπής όλων των Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής σε Πανεπιστημιακά. Και αυτό γιατί η Προσχολική Αγωγή αποτελεί ένα σαφώς διακριτό και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό πεδίο, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς οι παιδαγωγοί προσχολικής ηλικίας επιτελούν παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο στελεχώνοντας τους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου θα πρέπει να ενταχθεί αυτόνομο στη Σχολή Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Για αυτό καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να διαψεύσει άμεσα τις διαρροές μέσω δημοσιευμάτων στον τύπο και να επιβεβαιώσει την θέση της περί αναβάθμισης της εκπαίδευσης των Βρεφονηπιοκόμων που εκφράστηκε ήδη επίσημα στο σχέδιο νόμου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει την συνολική αντίδραση του κλάδου μας που δεν πρόκειται να κάνει αποδεκτή καμία πρόταση συγχώνευσης ή κατάργησης Τμήματος Προσχολικής Αγωγής.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου