15 Φεβρουαρίου 2019

Ίδρυση «Τμήματος Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία» στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος ως Mετεξέλιξη του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 35
Αθήνα, 13/02/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας ενημερώνει ότι τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση η νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Συνέργεια Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος με Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας».

Σύμφωνα με το κείμενο που έχει αναρτηθεί στη διαβούλευση «ιδρύεται Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών.

Έτσι το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης προτείνεται να γίνει Πανεπιστημιακό, να ανήκει στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών, αλλά και να μη διατηρήσει την ονομασία που κατοχύρωνε το γνωστικό αντικείμενο σπουδών και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του. Ουσιαστικά γίνεται κάτι αντίστοιχο με αυτό που συνέβη πριν λίγους μήνες κατά την ένταξη των Τμημάτων  της Αθήνας και των Ιωαννίνων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Στα πλαίσια αυτά δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για τη συνολική αναβάθμιση της εκπαίδευσης των πτυχιούχων του κλάδου μας με ταυτόχρονη διαφύλαξη των θεσμοθετημένων επαγγελματικών δικαιωμάτων.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΕΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου