12 Μαρτίου 2014

Επιστολή προς ΝΠΔΔ Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου για Ανανεώσεις ΣΟΧ ΕΣΠΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
Αρ. Πρωτ.: 26
Αθήνα,  09/03/2014

ΠΡΟΣ: ΝΠΔΔ Πνευματικό-Κοινωνικό-Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

ΘΕΜΑ: Υποβολή Αιτήματος Ανανέωσης Συμβασιούχων Ορισμένου Χρόνου ΕΣΠΑ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι/-ες κύριοι/-ες,
Το Σωματείο μας αποτελεί το Πανελλήνιο Συνδικαλιστικό Όργανο των Βρεφονηπιοκόμων. Απευθυνόμαστε στο Νομικό σας Πρόσωπο για ένα σοβαρό ζήτημα που αφορά μέλη του Σωματείου μας που υπηρετούν στον φορέα σας με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα πλαίσια του Προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής» του ΕΣΠΑ. Πιο συγκεκριμένα ενημερωθήκαμε πρόσφατα ότι δεν προβήκατε σε υποβολή αιτήματος ανανέωσης των συμβάσεων αν και είχατε τη δυνατότητα από τη στιγμή που αυτές συνάπτονται στα πλαίσια Ευρωπαϊκού Προγράμματος.
Σας επισημαίνουμε το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ’ αριθ. πρωτ.: οικ. 3259/30-1-2014 Εγκύκλιο που εξέδωσε για τον Προγραμματισμό των Προσλήψεων Έκτακτου Προσωπικού Έτους 2014 στους ΟΤΑ ζητούσε την έγκαιρη υποβολή των αιτημάτων των φορέων έως τις 10-2-14. Παράλληλα διευκρίνιζε ότι αιτήματα θα έπρεπε να υποβληθούν και για την ανανέωση ήδη υφιστάμενων συμβάσεων ορισμένου χρόνου στο πλαίσιο προγραμμάτων του ΕΣΠΑ όπως π.χ. «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής».
Επιπλέον, επειδή το 2014 αποτελεί έτος Δημοτικών εκλογών καθίσταται ενεργής σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο η αναστολή των προσλήψεων και υπηρεσιακών μεταβολών καθώς και οι προπαρασκευαστικές αυτών ενέργειες, για το δίμηνο χρονικό διάστημα που προηγείται των Αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαρτίου) και μέχρι την εγκατάσταση των νέων αιρετών οργάνων (Σεπτέμβριος 2014).
Για αυτούς τους λόγους σας καλούμε να αποφασίσετε άμεσα την αποστολή σχετικού αιτήματος προς το Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου αφενός να εξασφαλίσετε την εύρυθμη λειτουργία των παιδικών σταθμών του ΝΠΔΔ σας για το επόμενο σχολικό έτος και αφετέρου να αποκαταστήσετε την αδικία εις βάρος των μελών μας που ενώ έχουν προσληφθεί με αξιοκρατικά κριτήρια και προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες μέχρι σήμερα, δεν βλέπουν να αναγνωρίζεται το έργο τους όπως σε όλους τους άλλους Δήμους της Επικράτειας.
Απευθυνόμαστε με την παρούσα επιστολή στο Νομικό σας Πρόσωπο γιατί έχουμε άμεσο ενδιαφέρον και έννομο συμφέρον παρέμβασης αφού εκπροσωπούμε τα εργαζόμενα μέλη μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΡΑΜΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου