16 Απριλίου 2020

Ανακοίνωση για τα Αιτήματα του Σωματείου μας για την Αύξηση των Ημερών Κανονικής Άδειας σε Περίπτωση Απασχόλησης του Προσωπικού των Δημοτικών Σταθμών το Πάσχα και για τη Χορήγηση Άδειας Ειδικού Σκοπού μετά από την Εξάντληση των Κανονικών Αδειών


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 42
Αθήνα, 16/04/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας, όπως σας έχουμε ενημερώσει με προηγούμενες ανακοινώσεις, είχε παρέμβει στο Υπουργείο Εσωτερικών ζητώντας την αύξηση των ημερών κανονικής άδειας των εργαζομένων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς σε περίπτωση που δεν χορηγηθούν οι μέρες των θεσμοθετημένων διακοπών εργασίας  από τη Μ. Πέμπτη έως την Κυριακή του Θωμά. Επιπλέον είχε θέσει το ζήτημα της συνέχισης χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού και μετά την εξάντληση των 10 ημερών κανονικής άδειας των εργαζομένων των παιδικών σταθμών.

Η υπ' αριθμ. 69/15-4-2020 Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα: "Απασχόληση Προσωπικού Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών κατά την περίοδο του Πάσχα – Χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού στους υπαλλήλους των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών'' δίνει τη δυνατότητα στους Δήμους να απασχολήσουν κατ’ εξαίρεση λόγω των εκτάκτων αναγκών το προσωπικό των παιδικών σταθμών κατά την περίοδο των διακοπών εργασίας τους και ξεκαθαρίζει για πρώτη φορά ρητά ότι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς έχουν κανονική άδεια και μπορούν να λαμβάνουν την άδεια ειδικού σκοπού κανονικά, επιβεβαιώνοντας τη θέση του Σωματείου μας (που είχε εκφραστεί από τις 11/3 που είχε εκδοθεί η πρώτη ΠΝΠ) για το θέμα αυτό.

Η συγκεκριμένη εγκύκλιος διευκρινίζει τις ήδη υφιστάμενες διατάξεις και ρυθμίσεις και δεν συνιστά σε καμία περίπτωση απόρριψη των δίκαιων αιτημάτων μας. Όσον αφορά την αύξηση των ημερών της κανονικής άδειας, έχουμε την ενημέρωση ότι το ζήτημα θα εξεταστεί μόλις λήξουν οι έκτακτες συνθήκες και όσον αφορά τη συνέχιση της χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού, λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι το αίτημα θα προωθηθεί για εξεύρεση λύσης εφόσον υπάρξει απόφαση συνέχισης της αναστολής λειτουργίας των παιδικών σταθμών μετά από τις 10/5.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νέα ανακοίνωση. Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλες και όλους!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΕΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου