14 Απριλίου 2020

Ενημέρωση για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου ''Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις''.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 
sillogosvrefonipiokomonelladas@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: 40
Αθήνα, 14/04/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Βρεφονηπιοκόμων Ελλάδας σας κοινοποιεί την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με θέμα: '' Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις''.

Σύμφωνα με τη νέα ΠΝΠ:

Α) Οι αποδοχές και αμοιβές υπαλλήλων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου καταβάλλονται κανονικά για όσο χρονικό διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα ακόμα και αν οι υπάλληλοι  λαμβάνουν ειδική άδεια, αναρρωτική άδεια ειδικού σκοπού, εργάζονται εκ περιτροπής ή απασχολούνται σε υπηρεσίες που τελούν υπό προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας (άρθρο 37).

Β) Οι εγκρίσεις που έχουν χορηγηθεί για την κίνηση διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση μίσθωσης έργου και για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί προκήρυξη ή ανακοίνωση, μπορούν να υλοποιηθούν ή εξακολουθούν να ισχύουν έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2020 (άρθρο 36).

Γ) Οι γονείς απαλλάσσονται από την προβλεπόμενη μηνιαία οικονομική συμμετοχή (τροφεία) για το χρονικό διάστημα αναστολής της λειτουργίας των δημοτικών βρεφικών και παιδικών σταθμών (άρθρο 26).

Δ) Επεκτείνεται ο καθορισμός εξαιρέσεων από την εφαρμογή πενθήμερης εργασίας σε δημοτικά νομικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, συνδέσμους δήμων και ιδρύματα με απόφαση του αρμόδιου οργάνου διοίκησής τους (άρθρο 29).

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΕΙΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ

ΠΝΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου