29 Ιουλίου 2014

Επιστολή προς ΝΠΔΔ Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου για τη Λήξη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου ΕΣΠΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
Αρ. Πρωτ.: 50
Αθήνα,  21/07/2014
ΠΡΟΣ: ΝΠΔΔ Πνευματικό-Κοινωνικό-Αθλητικό Κέντρο Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.
ΘΕΜΑ: Λήξη Συμβάσεων Ορισμένου Χρόνου ΕΣΠΑ.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αξιότιμοι/-ες κύριοι/-ες,
Το Σωματείο μας αποτελεί το Συνδικαλιστικό Όργανο των εργαζόμενων Βρεφονηπιοκόμων που έχουν αποφοιτήσει από τα Τμήματα Προσχολικής Αγωγής των ΤΕΙ της χώρας. Απευθυνόμαστε στο Νομικό σας Πρόσωπο για να σας θέσουμε ένα ζήτημα που αφορά μέλη του Σωματείου μας τα οποία υπηρετούν στον φορέα σας με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου στα πλαίσια του Προγράμματος «Εναρμόνιση Επαγγελματικής & Οικογενειακής Ζωής» του ΕΣΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα στην αναγγελία πρόσληψης των μελών μας αναγράφεται λανθασμένα ότι η σύμβαση λήγει στις 11/8/2014 αντί του ορθού 31/8/2014. Και είναι προφανές το λάθος γιατί όλες οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου που συνάπτονται για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» λήγουν στις 31/8 κάθε έτους προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα ανανέωσης από 1/9. Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός ότι στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 573/12-8-2013 ανακοίνωση του φορέα σας αναφέρεται αφενός ότι η συγκεκριμένη σύμβαση θα διαρκέσει από την υπογραφή της έως και 31/8/2014 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) και αφετέρου ότι θα έχει δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση συνέχισης του προγράμματος.
Επιπλέον, σας επισημαίνουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα του Αυγούστου οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι αμείβονται κανονικά αφού έχουν ενεργή σύμβαση και δικαιούνται κατά τις κείμενες διατάξεις διακοπές εργασίας από τη στιγμή που ο Πρότυπος Κανονισμός Λειτουργίας των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (ΦΕΚ- Τεύχος Β΄ αριθμ. φύλλου 497/22-4-2002) προβλέπει  ξεκάθαρα στο άρθρο 11 ότι η λειτουργία των Π.Σ. αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Ιουλίου. Άλλωστε με την επιχειρηματολογία ότι οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που εργάζονται στους παιδικούς σταθμούς έχουν κατά τις κείμενες διατάξεις διακοπές εργασίας, ορίστηκε στο άρθρο 27 του Ν. 4257/2014 ότι θα μπορούν να λαμβάνουν εφόσον συντρέχουν σοβαροί λόγοι ανάγκης κανονική άδεια με αποδοχές έως δέκα εργάσιμες μέρες κατά έτος και όχι τις είκοσι μέρες που προέβλεπε η εργατική νομοθεσία. Και είναι προφανές ότι τόσο οι διακοπές εργασίας των παιδικών σταθμών όσο και οι αργίες δεν αποτελούν εργάσιμες μέρες για να χρεωθεί σε οποιονδήποτε εργαζόμενο κανονική άδεια.

Για τους παραπάνω λόγους σας καλούμε να προβείτε σε ορθή επανάληψη και να αντικαταστήσετε στη συγκεκριμένη απόφαση το λανθασμένο 11/8/2014 με το ορθό 31/8/2014. Απευθυνόμαστε με την παρούσα επιστολή στο Νομικό σας Πρόσωπο γιατί έχουμε άμεσο ενδιαφέρον και έννομο συμφέρον παρέμβασης αφού εκπροσωπούμε τα εργαζόμενα μέλη μας. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και συνεργασία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΡΑΜΟΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου