23 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για την απάντηση του ΑΣΕΠ που αφορά τα κωλύματα οκταμήνου και τριμήνου



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Σταδίου 48, 105 64 Αθήνα 
Τηλ.: 2155505091 / 6930300952 
Αρ. Πρωτ.: 84
Αθήνα, 23/10/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Σας ενημερώνουμε ότι η Προϊσταμένη του Τμήματος Εποχικού Προσωπικού επικοινώνησε μαζί μας σχετικά με τα υπ’ αριθ. πρωτ. 77/4-10-2013 και 78/4-10-2013 ερωτήματά μας, που υποβλήθηκαν στο ΑΣΕΠ και αφορούσαν τα κωλύματα οκταμήνου και τριμήνου.
Όσον αφορά την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης κωλύματος οκταμήνου μας επιβεβαιώθηκε ότι δεν απαιτείται ούτε κατά τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων, ούτε κατά την πρόσληψη. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο στις ανακοινώσεις που υπάρχουν θέσεις με προσωπικό παιδικών σταθμών και προσωπικό άλλων υπηρεσιών έχει προστεθεί παράγραφος που αναφέρει ότι την Υπεύθυνη Δήλωση του ν. 1599/1986 που αναφέρεται στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ II, «ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ», στοιχείο 2. του Παραρτήματος οφείλουν να προσκομίσουν μόνο οι υποψήφιοι που η σύμβασή τους έχει οκτάμηνη διάρκεια σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και ως εκ τούτου ελέγχεται το προβλεπόμενο από το νόμο κώλυμα οκτάμηνης απασχόλησης. Επισημαίνουμε ότι όλες οι συμβάσεις των παιδικών σταθμών ανεξάρτητα από τη διάρκεια τους ορίζονται ως ίσες με τη διάρκεια του σχολικού έτους σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 9 του Ν. 3812/2009. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα παραίτησης και πρόσληψης σε άλλο Δήμο καθώς ο υποψήφιος δεν απαιτείται να καταθέσει στον φορέα που επιθυμεί να προσληφθεί την υπεύθυνη δήλωση κωλύματος οκταμήνου, την οποία δεν έχει τη δυνατότητα λόγω της προηγούμενης απασχόλησης του να υποβάλλει.
Για το θέμα του κωλύματος τριμήνου και την επιχειρηματολογία που αναπτύξαμε στην επιστολή μας για τους σοβαρούς αντικειμενικούς λόγους και για τον διαφορετικό χαρακτήρα των συμβάσεων μας ειπώθηκε ότι η κάθε επιτροπή κρίνει κατά περίσταση και ως εκ τούτου δεν υπάρχει δυνατότητα κατηγορηματικής απάντησης. Σε κάθε περίπτωση όμως οι υποψήφιοι που αποκλείονται λόγω κωλύματος τριμήνου σε προκηρύξεις Δήμων έχουν σοβαρές πιθανότητες δικαίωσης αν υποβάλλουν ένσταση με τη συγκεκριμένη επιχειρηματολογία.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΑΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΑΤΡΟΥ ΡΑΜΟΝΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου